Koreaanse tahoe en groentensoep

    Koreaanse tahoe en groentensoep

    1keer bewaard
    35min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een authetieke behaaglijke, alles-helende soep uit Korea. Het is pittig en vers en makkelijk te maken als je éénmaal alle ingredienten hebt. Je moet misschien wel naar een Aziatische winkel om sommige ingredienten te vinden. Vegetariers kunnen groentenbouillon gebruiken ipv runderbouillon.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750ml runderbouillon
    • 4 eetl toenjang (gefermenteerde sojaboonpasta)
    • 1 (10cm) stuk dashi kombu (gedroogd zeewier) (eventueel)
    • 5 teentjes knoflook, gehakt
    • 1 (350g) blok niet te zachte tahoe, in dominos gesneden
    • 500g chinese kool, dik gesneden
    • 500g mooli, in dominos gesneden
    • 500g gele zomerpompoen, in dominos gesneden
    • 2 lenteuitjes, wit en lichtgroengedeelte, dik gesneden
    • 1 rode hete peper, ontzaad en diagonaal gesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:35min 

    1. Giet de runderbouillon in een soeppan of grote braadpan over matig vuur. Roer de toenjang erdoor tot het volledig is opgelost. Voeg het zeewier en de knoflook toe en breng aan de kook. Voeg de tahoe, kool, mooli en zomerpompoen toe, dek af en breng weer aan de kook. Kook zachtjes 5 min door.
    2. Voeg de lenteuitjes en chili toe en kook een minuutje, of tot de ui en chili beginnen te geuren en felgekleurd zijn. Kook niet langer dan 15 min. Verwijder het zeewier en gooi dit weg. Dien de soep onmiddelijk op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren