Amandelgebakjes

    Amandelgebakjes

    15keer bewaard
    2uur25min


    25 personen hebben dit gemaakt

    Deze Deense taartjes in luchtige laagjes zijn erg tijdrovend, maar het is een mooie manier om te zeggen hoeveel je van iemand houdt! Ik maak ze vaak voor speciale brunches. Het bladerdeeg en de amandelvulling kunnen van tevoren bereid worden en de taartjes kunnen voor het afbakken ingevroren worden.

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • 75 gr amandelspijs
    • 300 gr gemalen amandelen
    • 100 gr suiker
    • 1 mespuntje zout
    • 30 gr boter
    • het wit van 2 eieren
    • 1/2 theelepel amandelextract
    • 2 theelepels amaretto
    • 1,3 kg bladerdeeg
    • 1 ei
    • 1 eetlepel water
    • 3 eetlepels amandelschaafsel ter garnering
    • 3 eetlepels poedersuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:2uur25min 

    1. In een grote kom het amandelspijs met een mixer in stukjes malen. Amandelen, suiker en zout toevoegen en mixen tot alle spijsklontjes zijn verdwenen. Op de hoge stand boter, eiwit, amandelextract en amaretto toevoegen en zo luchtig mogelijk maken. Apart zetten.
    2. Het deeg in 2 delen op een licht bebloemd oppervlak tot een vierhoek van 20 cm breed en 6 mm dik uitrollen. De hoeken eraf snijden en het deeg in lengterichting tot 2 repen van 10 cm snijden.
    3. De oven voorverwarmen op 20°C/gasstand 6. Bakplaten met bakpapier beleggen.
    4. Een deegspuit voor de helft met het amandelmengsel vullen en over het midden van elke reep deeg een lijn vulling trekken. Ei en water opkloppen en hiermee de deegranden insmeren. Vouw de repen over de vulling en zachtjes aandrukken om ze te sluiten. Alle gebakjes met het eiermengsel insmeren en bestrooien met amandelschaafsel. In stukken van 8-10 cm snijden en sneetjes van 1 cm in de aangedrukte randen. Verdeel de gebakjes met een tussenruimte van 5 cm over de bakplaten. In de koelkast zetten en de 2e helft deeg verwerken.
    5. Ong. 25-30 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de amandelen geroosterd zijn en het deeg goudbruin is. Laten afkoelen en net voor het opdienen bestrooien met poedersuiker.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren