Kumquat marmelade

  (71)
  1 uur 15 minuten

  Een zoete thuisgemaakte kumquat-marmalade, gemaakt van verse kumquats en een paar sinaasappels. Pectin is in dit seizoengebonden juweel niet nodig. De hoeveelheid marmalade die je maakt hangt af van de hoeveelheid fruit die je ter beschikking hebt – houdt alleen wel de verhoudingen aan.


  68 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 64 

  • 24 kumquats
  • 2 sinaasappels, zaadloos
  • 1.75kg suiker, of zoveel als nodig
  • 2 citroenen, geperst
  • 2L water, of zoveel als nodig

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

  1. Hak de kumquats en sinaasappels fijn. Meet 3 mokken vruchtvlees af in een grote pan. Voeg 3 mokken water toe voor iedere mok fruit. Laat op een koele plek 12 uur of een hele nacht staan.
  2. Breng het fruitmengsel aan de kook, zet het vuur lager en kook langzaam tot de schil heel zacht is. Neem van het vuur en meet het gekookte fruit. Voeg een mok suiker toe per mok fruit. Roer het citroensap erdoor, ongeveer 4 eetl.
  3. Doe het fruit weer terug in de pan en breng nogmaals aan de kook. Kook, al roerend, tot het gelei begint te worden (de temperatuur van de marmalade moet 105 C meten op een keukenthermometer.) Neem van het vuur en verwijder indien nodig het schuim.
  4. Schep het mengsel in steriele potten, met een beetje ruimte aan de bovenkant en verzegel meteen. Kook niet-verzegelde potten in een waterbad. Bewaar na openen in de koelkast.

  Potten steriliseren

  Bekijk ons artikel mét video voor het steriliseren van potten.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (71)

  Meer collecties