Lavash

    Lavash

    16keer bewaard
    1uur15min


    70 personen hebben dit gemaakt

    Lavash is een ongerezen platbrood, populair in Armenië, Iran en Turkije. Het is traditioneel in een tandoor gekookt, maar je kunt je oven gebruiken! Lekker in plaats van naan of wraps.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 300g bloem
    • 1 theel suiker
    • 1 theel zout
    • 150 ml water
    • 1 eiwit
    • 30g boter, gesmolten
    • 2 eiwitten, geklutst
    • 2 eetl sesamzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 C / gasstand 6.
    2. Roer de bloem samen met de suiker en zout in een grote kom. Voeg water, 1 eiwit en gesmolten boter toe; meng goed voor een stevig deeg. Kneed ongeveer 5 min. tot het deeg elastisch is.
    3. Verdeel het deeg in 10 ballen. Rol iedere bal flinterdun uit op een licht met bloem bestoven oppervlak. Plaats vervolgens op een niet-ingevette bakplaat, bestrijk met wat eiwit en bestrooi met sesamzaad.
    4. Bak 10 tot 12 min in voorverwarmde oven, tot het mooi bruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties