Tagliatelle Amatriciana

    Tagliatelle Amatriciana

    4keer bewaard
    35min


    448 personen hebben dit gemaakt

    Bak voor een snel en smakelijke Italiaanse klassieker spekjes of pancetta en voeg uien, knoflook en gemalen droge chili's toe. Kook slechts 10 minuten met tomaten uit blik, roer er verse basilicum of peterselie door en schep het mengsel door gekookte spaghetti. Beetje Parmezaanse kaas erop en smullen maar!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 plakken rookspek of pancetta, in blokjes
    • ½ ui, gehakt
    • 1 teentje knoflook, fijn gehakt
    • ¼ theel droge gemalen chili's
    • 2 (400 gr) blikken gepelde tomaten
    • 1 (500 gr) pak tagliatelle
    • handvol verse basilicum, gehakt
    • 2 eetl geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Bak de rookspek of pancetta in een pan op matig heet vuur tot het krokant is. Giet het vet af maar laat 2 eetlepels spekvet in de pan.
    2. Kook ondertussen de pasta al dente in een grote pan gezouten water. Giet af.
    3. Voeg de uien toe aan de pan met rookspek en bak ze op matig laag vuur ongeveer 3 minuten aan. Roer de knoflook en gemalen chilis erdoor; kook 30 sec. Voeg de tomaten uit blik toe; kook 10 min tot tomaten uit elkaar vallen.
    4. Roer de basilicum door de saus en schep het vervolgens door de pasta. Dien op met Parmezaanse kaas.

    Info:

    Volkoren pasta is een goede bron voor complexe koolhydraten en heeft een lage GI waarde.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren