Makkelijke meringue

    Makkelijke meringue

    11keer bewaard
    30min


    35 personen hebben dit gemaakt

    Deze meringue is gemaakt met suikerstroop en met maizena gebonden. Langer houdbaar dan andere meringues. Genoeg voor één citroen meringue taart, of je kunt er schuimpjes van spuiten op een bakplaat.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetl suiker
    • 2 eetl maizena
    • 100ml water
    • 3 eiwitten
    • ¼ theel zout
    • ½ theel vanille extract
    • 5 eetl basterdsuiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 C / gasstand 7.
    2. Doe 2 eetl suiker en mais in een klein pannetje. Mix goed door elkaar en meng het water erdoor. Kook al roerend op midelmatig vuur tot het mengsel dik en transparant is. Neem van het vuur af en laat afkoelen.
    3. Sla de eiwitten, zout en vanille-extract tot zachte pieken in een grote kom. Voeg geleidelijk aan en onder goed kloppen de suiker toe.
    4. Blijf kloppen en voeg geleidelijk de maisstroop toe. Blijf slaan tot er stijve pieken vormen.
    5. Spatel de meringue over een taart of spuit het in vormen op een met perkamentpapier bekleedde bakplaat (gebruik hiervoor een spuit met grote opening).
    6. Bak de meringue 12 min in de voorverwarmde oven of tot goudbruin.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren