Masoor dhal

    Masoor dhal

    8keer bewaard
    45min


    124 personen hebben dit gemaakt

    Masoor dhal betekent rode linzen. Deze verwarmende en geurende soep kan als deel van de maaltijd of als hoofdgerecht met rijst of naan geserveerd worden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 200g rode linzen
    • 2 eetl olijfolie
    • 1 theel mosterdzaad
    • 3 uien, gehakt
    • 2 eetl gemberwortel, gehakt
    • 3 groene chilis, ontzaad en fijn gehakt (naar smaak)
    • 6 teentjes knoflook, gehakt
    • 1 eetl gemalen korianderzaad
    • 1 eetl komijn
    • 4 tomaten, gehakt
    • 225ml water
    • zout naar smaak
    • handvol koriander, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Kook de linzen in een pan of snelkookpan tot de linzen gaar zijn. (snelkookpan is sneller).
    2. Verhit de olie en mosterdzaad in een bakpan. Als het mosterdzaad begint te poppen, voeg dan de ui, gember, chilis en knoflook toe. Sauteer de ui en knoflook tot goudbruin. Voeg de koriander, komijn en gehakte tomaten toe. Kook en roer net zolang tot de tomaten gaar zijn.
    3. Voeg water toe en kook 5 min. langer door. Voeg dan de gekookte linzen toe. Breng op smaak met peper en zout. Roer goed door elkaar, voeg de fijngehakte koriander toe en neem van het vuur af. Dien heet op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren