Ananas met tequila en koriander

    Ananas met tequila en koriander

    31keer bewaard
    20min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Een heel bijzonder en indrukwekkend recept. Heerlijk verfrissend in combinatie met vlees dat op de barbecue is gegrild. De gemarineerde ananas kan ook gebruikt worden om met kip- of varkensvlees spiesjes te maken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 verse ananas, geschild en geboord
    • 1 bosje verse koriander, fijngesneden
    • 225 ml tequila
    • 1 eetlepel gemalen chilipeper
    • 1 citroen
    • 1 limoen
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Snijd de ananas in lengterichting in 8 stukken en leg deze in een afsluitbaar plastic bakje of plastic zak. In een kopje koriander, tequila en chilipepers mengen. Aan de ananas toevoegen. Citroen en limoen halveren en van beide een beetje sap aan de ananas toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper en minstens 1 uur in de koelkast laten intrekken. Hierbij de ananas eenmaal omdraaien.
    2. De barbecue matig heet laten worden en een rooster licht met olie invetten.
    3. De stukken ananas 4-5 minuten per kant roosteren. Eventueel kunt u de marinade op een middelhoog vuur tot een dikke, siroopachtige saus laten inkoken. Let op: de saus is zeer pittig!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    2

    Hardstikke lekker! Ik heb het met stukjes kip op spiezen geregen en het was een grote hit! - 22 sep 2009

    0

    Prima recept. Heb het zelf ook gemaakt met mijn vrouw. Ik zou echter wel de tequilla vervangen voor whisky. Succes! - 17 jun 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren