Palak Dhal (Spinazie en linzen)

    Palak Dhal (Spinazie en linzen)

    24keer bewaard
    1uur5min


    341 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn eigen adaptatie van een Indiaas gerecht. Het is eenvoudig, maar verrassend lekker. Serveer dit met basmati rijst als een gezond veganistisch diner.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl plantaardige olie
    • 2 uien, gehalveerd en in ½ ringen
    • 3 teentjes knoflook, gehakt
    • 75g toor dhal (gele linzen)
    • 450ml water
    • 275g diepvries spinazie
    • 1 theel zout
    • 1 theel komijn
    • versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 55min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Voeg de linzen en water toe aan de pan. Breng het mengsel aan de kook. Dek af, zet het vuur lager en kook zachtjes ongeveer 35 min door, tot de linzen zacht zijn (kan sneller gaan, ligt aan de linzen en je water).
    2. Verhit de olie in een zware pan over matig vuur. Sauteer de ui zo'n 10 min, tot de ui goud begint te kleuren. Voeg de knoflook toe en en sauteer nog een minuutje langer.
    3. Kook ondertussen de spinazie in de microwave volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de spinazie, zout en komijn toe aan de pan. Dek af en kook zachtjes tot alles geheel verhit is; ongeveer 10 min. Maal veel peper erover naar smaak.

    Info:

    Toor dhal, de meest gebruikte dhal in India, moet in je Aziatische buurtwinkel te vinden zijn, of via het internet. Het komt ook in een olieachtige variant, Malawi. Je kunt natuurlijk ook gele spliterwten gebruiken als het niet anders kan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Ik mis een beet, doe er voldoende keer gedroogde tomaat aan toe. - 05 okt 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren