Punjabi aubergine bhurtha

    Punjabi aubergine bhurtha

    10keer bewaard
    1uur5min


    163 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een traditionele Punjabi Burtha gemaakt met aubergine en tomaat, en op smaak gebracht met komijn, kurkuma, knoflook en gember. Serveer met roti of naan.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 aubergine
    • 2 eetl plantaardige olie
    • ½ theel komijnzaad
    • 1 middelgrote ui
    • 1 theel gehakte gember
    • 1 teentje knoflook, gehakt
    • 1 grote tomaat, gepeld, ontzaad, gehakt
    • ½ theel kurkuma
    • ½ theel komijn
    • ½ theel koriander
    • ¼ theel cayennepeper
    • ½ theel zout, of naar smaak
    • versgemalen zwarte peper naar smaak
    • handvol gehakte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Zet de grill aan. Wrijf de aubergine in met olie. Plaats onder de grill en kook tot het vruchtvlees zacht is en de schil er vanaf blakert, ongeveer 30min. Draai regelmatig om zodat het gelijkmatig kookt. Snij de aubergine door de lengte doormidden en schep het vruchtvlees eruit. Gooi de schil weg, hak het vruchtvlees en zet opzij.
    2. Verhit de olie in een grote braadpan of wok over matig heet vuur. Voeg komijnzaad toe, en laat ze een paar seconden knapperen tot ze goudbruin zijn. Doe dit voozichtig zodat ze niet verbranden. Voeg de ui, gember en knoflook toe; bak en roer tot het zacht is. Laat de uien niet te bruin worden. Roer de tomaat erdoor en breng op smaak met kurkuma, komijn, gemalen koriander, cayenne peper, zout en zwarte peper. Kook en roer een paar min.
    3. Roer de aubergines door de pan en kook 10 tot 15 min zodat het vocht iets verdampt. Proef en pas smaak eventueel aan. Garneer met verse koriander en dien op.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren