Ragù alla Bolognese

    Ragù alla Bolognese

    8keer bewaard
    3uur10min


    67 personen hebben dit gemaakt

    Dit is mijn versie. Kalfsvlees, rundvlees, varkensvlees en pancetta worden zachtjes gestoofd in deze authentieke, rijke pastasaus. Heerlijk met papardelle.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 100ml extra virgin olijfolie
    • 100g boter
    • 1 ui, fijn gehakt
    • 2 stengels bleekselderij, gehakt
    • 2 wortels, gehakt
    • 500g kalfsgehakt
    • 500g varkensgehakt
    • 250g rundergehakt
    • 50g pancetta, in blokjes
    • 100ml halfvolle melk
    • 450g passata
    • 1 (500g) pak runderbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur10min 

    1. Verhit de olijfolie en boter in een grote pan over matig vuur. Sauteer de ui, selderij en wotels tot ze zacht zijn.
    2. Voeg het kalfsvlees, rundvlees en de pancetta toe en braad het aan alle kanten bruin, ongeveer 15 tot 20 min. Giet de melk erin en kook tot het vocht is verdampt, ongeveer 15 min. Roer de passata en runderbouillon erdoor, dek af en kook zachtjes nog 2 ½ uur door.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren