Roti

    Roti

    7keer bewaard
    45min


    60 personen hebben dit gemaakt

    Een in de pan gebakken brood gemaakt van een gist-loos deeg uit Zuid Azië, vergelijkbaar met pita of naan. Het liefst gebruik ik de traditionele roti pan, een tava. Deze versie gebruikt durumbloem – waar je pasta mee maakt – voor de houdbaarheid. Als je kan zoek dan naar chakki atta in een Aziatische winkel, of gebruik steengemalen volkorenmeel.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 450g (16 oz) durum bloem (Italiaanse bloem)
    • ½ theel zout
    • 175ml water
    • 1 eetl plantaardige olie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Roer de bloem samen met zout, water en olie in een kom tot het deeg niet meer aan de kom plakt. Draai het deeg uit op een goed met bloem bestoven oppervlak. Kneed tot het glad en elastisch is, ongeveer 10 min.
    2. Verhit een niet-ingevette pan of tava over matig hoog vuur. Verdeel het deeg in 12 gelijke stukken, vorm het in ballen en dek af met een vochtige doek. Maakt de ballen plat met de palm van je hand en rol vervolgens iedere bal met een deegroller uit tot een cirkel met een diameter van 6 tot 20 cm.
    3. Bak de roti 1 min per kant. De rotis moeten een paar donkerbruine plekken hebben als ze klaar zijn. Ze zijn het lekkerste als je ze warm serveert.

    Info:

    Italiaans bloem komt van grofgemalen durum graan. Je kunt ook een mix van sterk volkorenmeel met sterk witbloem gebruiken. In de Aziatische buurtwinkel kun je wellicht chakki atta,of steengemalen volkoren meel kopen, dat hier ideaal voor is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties