Szechuan-stijl 'hot and sour' kippensoep

    Szechuan-stijl 'hot and sour' kippensoep

    10keer bewaard
    30min


    213 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke hot and sour kippensoep hoeft niet moeilijk te maken zijn. Dit is mijn snelle en makkelijke interpretatie van de klassieke Chinese versie – in ongeveer een half uur klaar.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750ml kippenbouillon
    • 100ml water
    • 200g champignons, in plakjes
    • 50g bamboescheuten
    • 3 plakjes gemberwortel
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • 2 theel sojasaus
    • ¼ theel gemalen gedroogde chilis
    • 500g kipfilets, ontveld, ontbot, in reepjes
    • 1 eetl sesamolie
    • 2 lenteuitjes, gehakt
    • handvol gehakte verse koriander (indien gewenst)
    • 3 eetl witte wijn azijn
    • 2 eetl maizena
    • 1 ei, geklutst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de kippenbouillon, water, champignons, bamboescheuten, gember, knoflook, sojasaus en gemalen chili's in een pan. Breng aan de kook, zet het vuur laag, dek af en laat zachtjes koken terwijl je de rest van de ingredienten bij elkaar voegt.
    2. Plaats de kipreepjes in een kom en schep om met de sesamolie. Roer de maizena en azijn samen in een ander kommetje.
    3. Draai het vuur onder de bouillon tot middelhoog en breng weer aan de kook. Voeg de kip toe. Breng weer aan de kook, giet er langzaam het ei in zodat het lange slierten vormt. Roer de azijn en maizena erdoor. Kook zachtjes over middelmatig vuur tot kip gekookt is en de soep iets is ingedikt is, ongeveer 3 min. Dien op gegarneerd met lenteuitjes en koriander.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    - Gewaardeerd op - 09 mei 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren