Tabbouleh

    Tabbouleh

    8keer bewaard
    1uur30min


    209 personen hebben dit gemaakt

    Bulgur, gehakte tomaten, komkommers, lenteuitjes met een heleboel peterselie en munt, dan vermengd met olijfolie en citroensap voor een lichte en frisse Midden Oosterse maaltijd. Zet de tabbouleh bij voorkeur eerst een tijdje koel voordat je het serveert.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 150g bulgur
    • 3 tomaten, ontzaad en gehakt
    • 2 komkommers, geschild en gehakt
    • 3 lenteuitjes, gehakt
    • 3 teentjes knoflook, gehakt
    • 50g gehakte peterselie
    • 30g verse munt
    • 2 theel zout
    • 100ml citroensap
    • 150ml extra virgin olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Plaats de bulgur in een kom met 450ml kokend water. Laat 30 min weken; giet af en knijp het overtollige water eruit.
    2. Doe de bulgur, tomaten, komkommers, uien, knoflook, peterselie, munt, zout, citroensap en olijfolie in een grote kom. Schep alles om en zet minstens 2 uur in de koelkast. Schep de salade vlak voor het opdienen nogmaals om.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    FrenVanDijk
    0

    Makkelijk en heerlijk recept. Heerlijk met wat geroosterd brood. - 01 jun 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren