Tandoori barbecue kip

    Tandoori barbecue kip

    3keer bewaard
    1uur


    49 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een versie van Tandoorikip met kant-en-klare ingredienten uit de winkel. Marineer de kip een dag tevoren voor een heerlijk smakend en zacht kipgerecht.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1.25kg kip stukken, met bot
    • 3 eetl verse citroensap
    • 1 eetl zout
    • 450g yoghurt
    • 3 eetl komijn
    • 2 eetl koriander
    • handvol gehakte verse koriander
    • 2 theel paprikapoeder
    • ½ theel kurkuma
    • 1 eetl zout
    • 1 theel vers gemalen zwarte peper
    • 6 teentjes knoflook, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Kerf de kipstukken met een mes in zodat ze meer smaak absorberen. Vermeng het citroensap en het zout en wrijf de kip hiermee in. Plaats de kip in een ondiepe schotel.
    2. Meng ½ van de yoghurt en de komijn, gemalen koriander, verse koriander, paprikapoeder, kurkuma, zout, peper en knoflook in een blender of foodprocessor tot een glad mengsel. Giet het mengsel over in een kom en roer de rest van de yoghurt erdoor. Giet het mengsel over de kipstukken, dek af en laat minstens 8 uur (of een hele nacht) in de koelkast marineren.
    3. Verhit de barbecue tot matig heet.
    4. Haal de kip uit de marinade; gooi de resterende marinade weg. Barbecue de kip 30 tot 45 min tot de kip gaar is en er transparant vocht uitloopt. Draai de kip regelmatig om zodat ze niet verbrandt. De kleinste stukken zijn het eerste gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren