Ananas van de barbecue

Ananas van de barbecue

29keer bewaard
25min


114 personen hebben dit gemaakt

Ananas gemarineerd in zoete, gekruide rum, en vervolgens op de barbecue gelegd. Geserveerd met ijs is het een heerlijk zomers dessert. Bekijk ook de video van dit recept.

Michael Fischer

Ingrediënten
Porties: 4 

  • 1 verse ananas
  • 4 eetlepels rum
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

  1. De ananas schillen en de harde kern eruit snijden. Het is belangrijk dat de ananas heel blijft! Vervolgens in 8 ringen snijden en deze in een ondiepe glazen schaal of hersluitbare plastic zak doen. In een kopje rum, basterdsuiker, kaneel, gember, nootmuskaat en kruidnagel mengen. Over de ananas verdelen, afdekken en 1 uur (of een nacht) laten staan.
  2. De barbecue goed heet laten worden.
  3. De ananasringen op een rooster leggen, 15 minuten roosteren en daarbij eenmaal omdraaien. De ananas is gaar als de buitenkant droog en licht geblakerd is. Serveren met de resterende marinade.

Tip:

Als je een feestje hebt, kun je dit goed een dag vantevoren maken. Laat een nacht marineren en de volgende dag kun je de ananas zo op de barbecue leggen! Serveer met vanilleijs, griekse yoghurt of cake.

Video

Ananas van de barbecue
Ananas van de barbecue

Recent bekeken

Beoordelingen (1)

oomkoen.nl
1

Ananas op de BBQ kende ik al. Deze variatie eens geprobeerd en erg lekker bevonden. Om de marinade in te laten trekken heb ik een broodzak gebruikt. Ananas schijven en marinade erin. Dan zoveel mogelijk lucht eruit zuigen en dicht knopen. De marinade zit nu overal in en om de ananas. Je bent vergeten de rum te noemen in stap 1. - 27 mei 2013

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren