Ananas van de barbecue

  (99)
  25 minuten

  Ananas gemarineerd in zoete, gekruide rum, en vervolgens op de barbecue gelegd. Geserveerd met ijs is het een heerlijk zomers dessert. Bekijk ook de video van dit recept.


  132 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 4 

  • 1 verse ananas
  • 4 eetlepels rum
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder
  • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
  • 1/2 theelepel gemalen kruidnagel

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

  1. De ananas schillen en de harde kern eruit snijden. Het is belangrijk dat de ananas heel blijft! Vervolgens in 8 ringen snijden en deze in een ondiepe glazen schaal of hersluitbare plastic zak doen. In een kopje rum, basterdsuiker, kaneel, gember, nootmuskaat en kruidnagel mengen. Over de ananas verdelen, afdekken en 1 uur (of een nacht) laten staan.
  2. De barbecue goed heet laten worden.
  3. De ananasringen op een rooster leggen, 15 minuten roosteren en daarbij eenmaal omdraaien. De ananas is gaar als de buitenkant droog en licht geblakerd is. Serveren met de resterende marinade.

  Tip:

  Als je een feestje hebt, kun je dit goed een dag vantevoren maken. Laat een nacht marineren en de volgende dag kun je de ananas zo op de barbecue leggen! Serveer met vanilleijs, griekse yoghurt of cake.

  Video

  Ananas van de barbecue
  Ananas van de barbecue

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (99)

  Beoordelingen in het Nederlands (1)

  1

  Ananas op de BBQ kende ik al. Deze variatie eens geprobeerd en erg lekker bevonden. Om de marinade in te laten trekken heb ik een broodzak gebruikt. Ananas schijven en marinade erin. Dan zoveel mogelijk lucht eruit zuigen en dicht knopen. De marinade zit nu overal in en om de ananas. Je bent vergeten de rum te noemen in stap 1.  -  27 mei 2013