Tamatar Chatni (Tomatenchutney)

    Tamatar Chatni (Tomatenchutney)

    3keer bewaard
    35min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een Indiase rode tomatenchutney met heel veel smaak. Het is goed om het een dag of twee van te voren te maken aangezien het 't best smaakt als het een lange tijd gekoeld heeft gestaan en de smaken goed hebben kunnen intrekken.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 grote ui, gehakt
    • 2 eetl koolzaadolie
    • 2 teentjes knoflook, gehakt
    • 3 grote rijpe tomaten, in blokjes
    • ¾ theel chilipoeder
    • 2 eetl tamarinde-extract
    • zout en vers gemalen peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Bak de ui in olie over matig vuur zacht in een bakpan. Roer de knoflook erdoor en kook 3 min. Roer de tomaten erin en dek af; blijf koken tot tomaten zacht zijn en uit elkaar vallen. Breng op smaak met chilipoeder, tamarinde-extract en zout.
    2. Hevel over in een blender of foodprocessor. Pureer tot een smeuïg mengsel. Zet minstens 2 uur in de koelkast maar bij voorkeur de hele nacht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren