Tamatar Murghi (Indiase tomaten kip)

    Tamatar Murghi (Indiase tomaten kip)

    42keer bewaard
    2uur15min


    259 personen hebben dit gemaakt

    Iedereen vraagt mij om dit recept. Het recept is ook geschikt voor de slowcooker. Gember, knoflook, komijn en kurkuma zijn maar een paar van de specerijen die dit kip en tomaten gerecht op smaak brengen. De smaak komt nog beter uit door het lang te laten stoven.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 grote ui, in vieren
    • 4 teentjes knoflook
    • 1 plak gemberwortel
    • 1 eetl olijfolie
    • 2 theel komijn
    • 1 theel kurkuma
    • 1 theel zout
    • 1 theel vers gemalen zwarte peper
    • ½ theel kardamom
    • 1 kaneelstokje in stukken
    • ¼ theel gemalen kruidnagel
    • 2 laurierblaadjes
    • ¼ theel nootmuskaat
    • 6 kippendijen, zonder vel
    • 1 (400g) blik gepelde tomaten, gemalen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur15min 

    1. Plaats de ui, knoflook en gember in een foodprocessor en pureer. Verhit de olie in een grote bakpan over matig vuur, voeg de uienpuree toe en bak onder gedurend roeren ongeveer 10 min.
    2. Roer de komijn, kurkuma, zout, peper, kardamom, kaneel, kruidnagel, laurierblad en nootmuskaat erdoor. Sauteer, al roerend 1 tot 2 min. Plaats de kippendijen in de pan en roer ze door het kruidenmengsel tot ze er goed mee bedekt zijn.
    3. Sauteer nog 4 min, giet dan de tomaten met vocht erbij en roer goed. Zet het vuur lager en kook zacht 1 tot 2 uur door, of tot de olie van de rest van de saus gescheiden is. Roer af en toe. (Als je onafgedekt kookt dikt de saus in; voeg water toe of kook afgedekt). Neem voor het opdienen het kaneelstokje en de laurierblaadjes uit de pan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren