Bruschetta met tomaat en rucola

    Bruschetta met tomaat en rucola

    24keer bewaard
    30min


    29 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een heerlijke combinatie van rijpe tomaten, zongedroogde tomaten, Parmezaanse kaas, knoflook en rucola geserveerd op plakken geroosterd stokbrood. Lekker als voorafje of hapje bij een feestje.

    Ingrediënten
    Porties: 32 

    • 20 tomaten
    • 4 eetl olijfolie
    • ½ theel zout
    • 1 theel vers gemalen zwarte peper
    • 8 teentjes knoflook, gehakt
    • 1 (100g) zakje rucola, gehakt
    • 20 zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt, gehakt
    • 3 eetl verse Parmezaanse kaas, geraspt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Breng 4L water aan de kook in een grote pan. Plaat de tomaten ongeveer 1 min in kokend water om ze makkelijk te kunnen pellen. Giet af en spoel ze af met koud water. Pel, verwijder de zaden hak ze grof.
    2. Verhit de olijfolie in een grote pan over matig vuur, voeg dan de tomaten, zout en peper toe. Kook langzaam en al roerend 15 min.
    3. Roer de knoflook erbij en kook 5 min. Roer de rucola door het mengsel en neem meteen de pan van het vuur. Schep alles in een grote kom.
    4. Schep de zongedroogde tomaten en Parmezaanse kaas er voorzichtig door. Gebruik het mengsel meteen op dikke plakken geroosterd ciabatta of ander ambachtelijk brood, of bewaar het in de koelkast.

    Video

    Bekijk ook onze video van een recept voor klassieke bruschetta, met tomaten en basilicum. Klik hier voor de video!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren