Veredelde pilau rijst

    Veredelde pilau rijst

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    35 personen hebben dit gemaakt

    Ik hou van pilaurijst, dus heb ik dit Indiaas geinspireerde gerecht bedacht dat een complete maaltijd is!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetl koolzaadolie
    • 1 ui, gehakt
    • 1 eetl gemberwortel, gehakt
    • 1 teentje knoflook, gehakt
    • ½ theel gemalen korianderzaad
    • ½ theel kardamom
    • ¼ theel nootmuskaat
    • ½ theel komijn
    • 225g basmati rijst
    • 75g linzen
    • ¾ theel zout
    • 750ml water
    • 1 aardappel, geschild en in blokjes
    • 1 rode paprika, gehakt
    • 75g diepvries doperwten
    • 3 eetl gele rozijnen
    • klontje boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verhit de olie over matig vuur in een grote bakpan. Voeg ui toe en kook onder gedurend roeren tot zacht. Strooi gember, knoflook, koriander, kardamom, nootmuskaat en komijn erdoor. Kook al roerend 3 min door.
    2. Doe de rijst in de pan en sauteer de rijst met de kruiden al roerend voor 2 min. Voeg de linzen toe aan de pan, roer.
    3. Voeg de aardappels toe aan de pan. Breng het mengsel aan de kook, dek af en zet vuur laag. Kook 10 min.
    4. Doe de rode paprika, erwten en gele rozijnen in een pan. Roer goed, dek de pan weer af. Kook 10 min langer, of tot de rijst, aardappels en linzen gaar zijn. Roer desgewenst de boter erdoor. Dien op en geniet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren