Annato marinade

    Annato marinade

    3keer bewaard
    10min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Deze traditionele kleurstof komt oorspronkelijk uit Mexico. Het wordt gebruikt in stoofschotels of als marinade voor vlees. Een weldadige, kruidige smaak voor varkensvlees, kip, vis of schaaldieren.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 5 eetlepels annatozaad
    • 2 theelepels komijnzaad
    • 1 eetlepel zwarte peperkorrels
    • 8 hele allspice- of pimentkorrels
    • 1/2 theelepel hele kruidnagel
    • 3 habanero chilipepertjes, ontlijst
    • 110 ml sinaasappelsap
    • 110 ml witte wijnazijn
    • 8 teentjes knoflook
    • 2 eetlepels zout
    • het sap van 5 citroenen
    • 1 theelepel tequila van goede kwaliteit

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Met een kruidmolen (of schone koffiemolen) anneto, komijn, peper, allspice en kruidnagel tot een fijn poeder malen.
    2. In een blender of keukenmachine de gemalen kruiden met habanero pepertjes, sinaasappelsap, azijn, knoflook en zout tot een glad mengsel pureren. Citroensap en tequila toevoegen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren