Pommes Dauphinois met kokos

    1 uur 10 minuten

    Als je tijdens een Indiase of Indische maaltijd toch aardappels wilt eten, dan is dit een lekkere verrassing. Hetzelfde als een klassieke Pomme Dauphnois, maar dan met kokosmelk en garam masala.

    marielle

    Washington, Verenigde Staten
    4 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 blikje kokosmelk
    • 1 theelepel zout
    • 2 eetlepels garam masala
    • 1 teentje knoflook, geperst
    • olie om in te vetten
    • 600 gr vastkokende aardappels, geschild, in plakjes van 1/2 cm gesneden
    • 6 lente-uitjes, versnipperd
    • 12 kerrieblaadjes
    • 1 eetlepel verse koriander, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Verwarm de oven voor op 180ºC/gasstand 4.
    2. Kokosmelk, garam masala, zout en knoflook met een garde goed vermengen.
    3. Een ovenschaal met een dun laagje olie invetten. Bouw de laagjes voor de Dauphinois als volgt op: een laag aardappelschijfjes, 1/3 lenteuitjes en daarover 1/3 van het kokosmengsel. Herhaal dit nog 2 maal. Verdeel hierover de kerrieblaadjes en dek af met alumiumfolie.
    4. Ongeveer 45 min tot de aardappelen bijna gaar zijn. Folie verwijderen en nogmaals 10-15 min bakken tot de bovenkant goudbruin is. Garneren met gehakte koriander en serveren.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 9 collecties