Amerikaans maïsbrood

    Amerikaans maïsbrood

    35keer bewaard
    40min


    30 personen hebben dit gemaakt

    Maïsbrood wordt in Amerika als bijgerecht geserveerd. Het is een beetje zoetig, maar niet té. Deze versie komt bubbelend met boter heet uit de oven. Lekker bij een hartige wintermaaltijd zoals bonen of soep.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 175 gr grofgemalen maïsmeel
    • 100 gr bloem
    • 1/2 theel zout
    • 1/4 theel baksoda
    • 1 eetl bakpoeder
    • 1 ei
    • 50 gr suiker
    • 75 ml plantaardige olie
    • 75 ml karnemelk
    • 3 eetl boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 190ºC/gasstand 5.
    2. In een kom alle droge ingrediënten goed vermengen.
    3. Maak een beslag van ei, suiker, olie en karnemelk en meng hier de droge ingrediënten snel, maar goed doorheen.
    4. De boter in een zware gietijzeren pan van ongeveer 30cm doorsnede op een middelmatig vuur heel heet, maar niet bruin laten worden.
    5. Giet het beslag in de pan. Oppassen voor spetters. Schuif de pan in de voorverwarmde oven en bak het brood in 25-30 minuten gaar en goudbruin. Heet of op kamertemperatuur serveren.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren