Amerikaans maïsbrood
1 / 1 Foto van:  ~*Morgan*~
Blader

Amerikaans maïsbrood

Maïsbrood wordt in Amerika als bijgerecht geserveerd. Het is een beetje zoetig, maar niet té. Deze versie komt bubbelend met boter heet uit de oven. Lekker bij een hartige wintermaaltijd zoals bonen of soep.

marielle Washington, Verenigde Staten

Ingrediënten

Porties: 6 

  • 175 gr grofgemalen maïsmeel
  • 100 gr bloem
  • 1/2 theel zout
  • 1/4 theel baksoda
  • 1 eetl bakpoeder
  • 1 ei
  • 50 gr suiker
  • 75 ml plantaardige olie
  • 75 ml karnemelk
  • 3 eetl boter

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

  1. Verwarm de oven voor op 190ºC/gasstand 5.
  2. In een kom alle droge ingrediënten goed vermengen.
  3. Maak een beslag van ei, suiker, olie en karnemelk en meng hier de droge ingrediënten snel, maar goed doorheen.
  4. De boter in een zware gietijzeren pan van ongeveer 30cm doorsnede op een middelmatig vuur heel heet, maar niet bruin laten worden.
  5. Giet het beslag in de pan. Oppassen voor spetters. Schuif de pan in de voorverwarmde oven en bak het brood in 25-30 minuten gaar en goudbruin. Heet of op kamertemperatuur serveren.

Baksoda

Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

Meer recepten

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren
Wat vond je van het recept?

Meer receptencollecties