Bulgursalade met granaatappelstroop en walnoot

    Bulgursalade met granaatappelstroop en walnoot

    11keer bewaard
    10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heel gezonde vegetarische maaltijdsalade. Het liefst de dag van tevoren of op zijn laatst de ochtend voor gebruik bereiden. Natuurlijk ook lekker bij lamsspiesjes.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 zak fijne bulgur
    • warm water
    • 2 eetlepels tomatenpuree
    • 2 eetlepels granaatappelstroop
    • sap van 1/2 citroen, of meer naar smaak
    • 100 ml olijfolie
    • 4 lente-uitjes, versnipperd
    • 1/2 bosje peterselie, gehakt
    • 50 gr walnoot, grofgehakt
    • 1 theelepel aleppopeper of hete puntpaprika
    • 2 theelepels gedroogd korianderzaad, geroosterd en gemalen
    • 2 theelepels gedroogd komijnzaad, geroosterd en gemalen
    • zeezout en grofgemalen zwarte peper naar smaak
    • gehakte walnoot ter garnering
    • gehakte peterselie ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. In een grote kom de bulgur onder warm water zetten en 30 minuten laten staan. Door een fijne zeef gieten en zoveel mogelijk vocht eruit drukken.
    2. In een grote presenteerschaal de andere ingrediënten vermengen. De bulgur toevoegen en goed er doorheen scheppen. Een nacht of minstens de hele dag op een koele plaats zetten. Gekoeld of op kamertemperatuur serveren. Garneren met gehakte walnoot en fijngesneden peterselie.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren