Ceviche van inktvis en mango

    Ceviche van inktvis en mango

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur10min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ceviche met een Aziatisch tintje. Heerlijk zoetzuur en perfect als zomers voorafje of bij cocktails.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr inktvis, schoongemaakt, in dunne ringen gesneden, tentakels in kleine stukjes gehakt
    • snufje zout
    • 1 groene mango, in zeer dunne reepjes
    • 1 rood sjalotje, versnipperd
    • 1/2 kleine Madam Janet (of Scotch bonnet of habaneropeper), zeer fijn gesneden
    • 1 dl Thaise vissaus
    • 2 eetl sojasaus
    • 1 dl vers limoensap
    • 3 eetl verse koriander, fijngesneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. Een pan gezouten water aan de kook brengen.
    2. Een vergiet in de gootsteen zetten, de inktvis erin leggen en deze overgieten met kokend water. Spoel de inktvis vervolgens onmiddellijk af met ijskoud water en laat hem in de vergiet uitlekken.
    3. Alle ingrediënten behalve de koriander in een kom vermengen en daaraan de inktvis toevoegen. Goed door elkaar scheppen en minstens 1 uur in de koelkast zetten.
    4. Serveren in glazen coupes gegarneerd met koriander.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren