Clafoutis

    Clafoutis

    6keer bewaard
    50min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een traditoneel Frans kersendessert.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • boter om de ovenschaal in te vetten
    • 750 gr grote rijpe kersen
    • 2 eieren en 1 eierdooier
    • 100 gr poedersuiker
    • snufje zout
    • 50 gr bloem
    • 50 gr gesmolten boter
    • 250 ml melk
    • 2 theel vanillesuiker
    • (2 eetl Amaretto)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 190ºC/gasstand 5.
    2. De binnenkant van een ondiepe ovenschaal met boter invetten. Een enkele laag kersen over de bodem verdelen.
    3. Eieren, suiker, zout en vanillesuiker in een kom tot een luchtig mengsel kloppen. Vervolgens al kloppend de gesmolten boter toevoegen. Bloem erdoor kloppen en als laatste de melk en het geheel tot een glad beslag opkloppen.
    4. Het beslag over de kersen schenken en ong. 40 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de clafoutis gerezen en goudgeel is.
    5. Warm serveren, eventueel met een scheutje Amaretto erover.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    Marco
    van
    2

    Een lekker en eenvoudig toetje. Je maakt het snel even klaar terwijl je het eten kookt. Het blijft deels vloeibaar, en omdat ik altijd bang ben voor Salmonella heb ik gepasteuriseerde eieren gebruikt. - 27 okt 2009

    Marco
    van
    0

    Hoeveelheden gewijzigd. Omdat we het meteen uit de oven gingen opeten heb ik de boter maar weggelaten. - 27 okt 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren