Cubaanse broodjes met varkensvlees

    Cubaanse broodjes met varkensvlees

    7keer bewaard
    1dag2uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Komt je zoons voetbalteam morgen langs? Of heb je een feestje? Deze heerlijk pittige broodjes gaan er altijd in als koek. In Cuba worden ze traditioneel in straattentjes verkocht.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 kilo varkensschouder of romp, ontbeend en grote stukken vet eraf gesneden
    • 3 sjalotjes
    • 1 bosje lente-ui
    • 3 teentjes knoflook
    • 1 habaneropeper, zaad verwijderd!
    • 3 eetl bruine basterdsuiker
    • 3 eetl tomatenpuree
    • 1 theel gemalen gedroogde tijm
    • 1 theel gedroogde oregano
    • 1/2 theel gemalen komijn
    • 1 theel pimentpoeder (allspice)
    • 1/2 theel gerookte paprikapoeder
    • 1 1/2 theel zout
    • 1 theel witte peper
    • 2 dl appelazijn
    • 12 zachte broodjes
    • 1 limoen
    • gehakte koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1dag  ›  Bereiding: 2uur30min  ›  Klaar in:1dag2uur30min 

    1. Het vlees onder koud water afspoelen en met keukenpapier droogdeppen.
    2. Alle volgende ingrediënten t/m de witte peper in een keukenmachine tot een brij pureren. Azijn toevoegen en tot een glad geheel vermengen.
    3. Het kruidenmengsel samen met het varkensvlees in een hersluitbare plastic zak of afsluitbare schaal vermengen. Zorg dat het vlees een sauslaagje heeft en laat het geheel minstens 1 nacht in de koelkast marineren.
    4. De oven voorverwarmen op 170°C/gasstand 3.
    5. Een vuurvaste schaal met deksel met 3 dl water vullen en daar vlees, marinade en laurierblad aan toevoegen. Op een laag vuur zetten en langzaam aan de kook brengen.
    6. De schaal vervolgens in de oven schuiven en 2 uur laten braden tot het vlees lekker zacht is en met een vork makkelijk uit elkaar getrokken kan worden.
    7. 10 minuten laten afkoelen. Schep het vlees vervolgens in een grote schaal.
    8. Zoveel mogelijk vet van het oppervlak scheppen en als de saus te dun is deze eventueel laten inkoken.
    9. Trek het vlees met een vork uit elkaar en schep de saus erover.
    10. Serveren op verwarmde broodjes met een paar druppels limoensap en wat blaadjes koriander.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren