Verdronken kip

    Verdronken kip

    2keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Gooi alles in de pan en de kip kookt zichzelf gaar. Lekker met gele rijst.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 scharrelkip, in stukken
    • zeezout en grofgemalen zwarte peper naar smaak
    • 1 eetl gedroogde oregano
    • 1 eetl gedroogde dragon
    • 4 eetl olijfolie
    • 1 ui, grof gehakt
    • 4 teentjes knoflook, gehalveerd
    • 4 laurierblaadjes
    • 1 1/2 dl droge witte wijn
    • 1 1/2 dl jonge jenever
    • 150 gr grote groene olijven
    • schil van 1 citroen, in reepjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:50min 

    1. De kip afspoelen en met keukenpapier droog deppen. In stukken hakken en bestrooien met oregano, dragon en zout en peper naar smaak.
    2. De oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6.
    3. In een grote braadpan op middelhoog vuur de olijfolie verhitten en zoveel mogelijk stukken kip toevoegen om enkellaags te bakken. De stukken aan beide kanten goudbruin bakken, uit de pan scheppen en apart zetten. Procedure herhalen met de resterende stukken kip.
    4. Het vuur laag zetten, ui, knoflook en laurierblad toevoegen en al roerend bakken tot de ui glazig is. Wijn en jenever erbij schenken, de aangebakken stukjes van de bodem schrapen en door de wijn roeren.
    5. De stukken kip in de pan leggen en de olijven er omheen strooien. De afgedekte pan in de oven schuiven en 30 minuten laten braden. Deksel van de pan nemen en nogmaals 10 minuten braden tot de kip gaar is. Direct serveren, met gele rijst en een frisse groene of tomatensalade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren