Exotische griesmeelpudding

    Ouderwetse griesmeelpudding, maar modern op smaak gebracht met rozenstroop, amandelen en oranjebloesemwater. Lekker bij een Oosterse maaltijd.

    marielle

    Washington, Verenigde Staten
    2 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1,2 liter melk
    • de schil van 1 citroen, geraspt
    • 120 gr griesmeel
    • 80 gr suiker
    • 1 theel oranjebloesemwater
    • 4 eetl rozenstroop
    • 4 eetl amandelschaafsel, geroosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Melk met geraspte citroenschil bijna aan de kook brengen.
    2. Suiker en griesmeel vermengen en snel door de bijna kokende melk roeren. Al roerend aan de kook brengen, het vuur vervolgens laag zetten en al roerend tot een dikke pap laten inkoken. Oranjebloesemwater erdoor roeren.
    3. Een puddingvorm met ijskoud water omspoelen en de pudding erin schenken. Ong. 2 uur laten afkoelen.
    4. Zet de puddingvorm omgekeerd op een bord en laat de pudding eruit glijden. In individuele porties snijden, op bordjes scheppen en een scheutje rozenstroop erover schenken. Geroosterd amandelschaafsel erover strooien en serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren