Gebakken stoofpeertjes

    Gebakken stoofpeertjes

    6keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Stoofpeertjes zijn nog lekkerder als ze in de oven gebakken worden.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 12 stoofpeertjes
    • 5dl droge rode wijn
    • 200g suiker
    • 6 kruidnagelen
    • 1 stuk kaneel
    • 2 reepjes citroenschil
    • 2 reepjes sinaasappelschil

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200ºC/gasstand 6.
    2. Schil de peertjes zonder de steel te verwijderen. Zo nodig een dun plakje van de onderkant snijden, zodat de peertjes rechtop blijven staan.
    3. Tegen tegen elkaar over een ovenschaal verdelen.
    4. In een sauspan alle resterende ingrediënten vermengen en onder af en toe roeren aan de kook brengen (tot de suiker helemaal is opgelost). Schenk de saus over de peertjes, schuif de schaal in de oven en bak de peertjes 10-15 minuten. Af en toe met saus bestrijken. Om te controleren of de peertjes gaar zijn, steek je er met een scherp mes in.
    5. Schep de peertjes met een schuimspaan op een presenteerschaal. Apart zetten.
    6. De saus weer in de sauspan schenken en op een hoge vlam laten koken tot de saus tot ong. 2 dl is ingedikt.
    7. Door een zeef over de peertjes schenken en warm of koud serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren