Gebakken tilapia in kokos-kerriesaus

    Gebakken tilapia in kokos-kerriesaus

    5keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Tilapia is een lekkere stevige vis die van zichzelf niet veel smaak heeft, maar zich uitstekend leent voor een kruidige saus.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 grote, stevige tilapiafilets
    • 1/2 theel kurkuma
    • 1/2 theel gemberpoeder
    • 1 theel zout
    • 1 theel versgemalen zwarte peper
    • mespuntje cayennepeper
    • sap van 1 limoen
    • 100 gr panko (Japans paneermeel)
    • 4 eetl plantaardige olie
    • 1 theel mosterdzaad
    • 10 kerrieblaadjes
    • 1/2 blikje kokosmelk
    • 1 theel vissaus

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:45min 

    1. In een diepe, platte schaal de specerijen met het limoensap vermengen en hier de tilapiafilets in wentelen. Afdekken en een 1/2 uur in de koelkast laten intrekken.
    2. De panko over een bord verdelen, de tilapiafilets uit de marinade nemen (marinade niet weggooien) en de filets aan beide kanten een paneerlaagje geven. Goed aandrukken.
    3. In een grote koekenpan op middelhoog vuur de olie verhitten en de filets hierin aan beide kanten vlug goudbruin bakken (ong. 1 minuut per kant). Op een schaal leggen en apart zetten.
    4. Indien nodig nog een eetlepel olie aan de pan toevoegen en mosterdzaad en kerrieblad in de pan doen. Als de zaadjes beginnen te springen de kokosmelk erbij schenken. Het vuur lager zetten en de resterende marinade bij de saus schenken.
    5. 1 minuut laten inkoken en op smaak brengen met vissaus. Schenk de saus over de tilapiafilets en direct met rijst serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren