Gefrituurde heilbot in panko-bierkorst

    Gefrituurde heilbot in panko-bierkorst

    1keer bewaard
    20min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Het koolzuur in het bier maakt het beslag lekker luchtig en de panko (Japans paneermeel), zorgt voor een extra bros en knapperig laagje. Heel wat anders dan een doodgewoon gebakken vissie van de markt!

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 750 gr heilbotfilet
    • zeezout en grof gemalen peper
    • 2 eieren
    • 1 flesje donker bier
    • 300g bloem
    • 1 1/2 theel bakpoeder
    • 1/2 theel zeezout
    • panko (Japans paneermeel)
    • pinda-olie om te frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. De oven op lage temperatuur voorverwarmen.
    2. Een bakplaat met een laagje krantpapier beleggen zodat de vis daarop kan uitlekken.
    3. De vis in 8 porties verdelen en bestrooien met zout en peper.
    4. In een kom bloem, zout en bakpoeder vermengen. Een kuiltje in het midden maken en hierin de eieren breken.
    5. Samen met het bier tot een beslag roeren. Eventuele klontjes zijn niet erg, die mag u laten zitten.
    6. In een bak- of frituurpan een flinke laag olie verhitten. Test de temperatuur met een beetje beslag: als het beslag direct al bubbeld komt bovendrijven, is het beslag heet genoeg.
    7. De panko over een groot bord verdelen, de stukken vis door het beslag halen en vervolgens een laagje paneermeel geven. Bak de vis met 4 stukken tegelijk tot ze goudbruin en gaar zijn.
    8. Serveren met een mangosalsa of koolsalade. Ook lekker in taco's.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren