Gegrilde Vietnamese gehaktballetjes

    Gegrilde Vietnamese gehaktballetjes

    5keer bewaard
    1uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijk aromatische gehaktballetjes. Serveren in blaadjes sla met verse Vietnamese kruiden en nuoc chamsaus. Geschikt als feestlijk voorgerecht of als onderdeel van een Aziatische dis. Eenvoudig te bereiden, ook op de barbecue.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • Voor de gehaktballetjes
    • 3/4 kilo varkensgehakt
    • 4 sjalotjes, versnipperd
    • 2 bolletjes knoflook, fijngehakt
    • 2 eetl Vietnamese vissaus
    • 1 eetl suiker
    • 2 theel grofgemalen zwarte peper
    • 4 eetl rijstebloem
    • 1/2 theel sereh (gemalen citroengras) of 2 theel fijngesneden vers citroengras
    • 2 eetl plantaardige olie
    • Om te serveren
    • 1 bosje verse koriander
    • 1 bosje verse munt
    • 1 bosje verse Thaise basilicum
    • 1 krop sla
    • Voor de nuoc chamsaus
    • 2 dl vers limoensap
    • 2 dl Vietnamese vissaus
    • 1 eetl rijstazijn
    • 2 eetl suiker
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 2 rawit (hete pepertjes), fijngehakt
    • 2 dl water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Barbecue of grill heet laten worden (op houtskook gebakken zijn de balletjes het lekkerst).
    2. Als je bamboespiesen gebruikt deze minstens 30 minuten in warm water leggen.
    3. Alle ingrediënten voor de gehaktballetjes met een vork vermengen. De schaal met keukenfolie afdekken en 30 minuten in de koelkast zetten.
    4. De slablaadjes en kruiden wassen en drogen en over een presenteerschaal verdelen.
    5. In een kommetje de ingrediënten voor de nuoc chamsaus vermengen.
    6. Een beetje olie in een kommetje schenken, hiermee de handen invetten en elke keer 1 flinke eetlepel van het gehaktmengsel tot een balletje rollen. Rijg de balletjes aan de spiesjes en grill ze 10-15 minuten frequent draaiend boven zacht gloeiende kooltjes of onder een matig hete grill.
    7. De spiesjes op de presenteerschaal met sla en kruiden leggen. Het kommetje nuoc chamsaus erbij zetten.
    8. Eet de balletjes als volgt: neem met een blaadje sla een balletje van de schaal, voeg van elk kruid 1 takje toe en wikkel tot een pakketje. In de nuoc chamsaus dippen en opeten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren