Gegrilde asperges met gefrituurde salie

    Gegrilde asperges met gefrituurde salie

    2keer bewaard
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een snel gerecht met groene asperges. De salieblaadjes zijn ook lekker om zo van te snoepen.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 kilo groene asperges (ong. 30 stuks)
    • 4 eetl olijfolie, apart te verwerken
    • grof zeezout
    • 1 bosje salieblad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Barbecue of grill voorverwarmen (op houtskool gebakken is het lekkerst). Als u bamboespiesjes gebruikt deze minstens 30 minuten in warm water leggen.
    2. Een grote pan gezouten water aan de kook brengen. Ongeveer 5 cm van de onderkant van de asperges snijden en deze vervolgens in het kokende water blancheren. Doe dit zo snel mogelijk en zorg ervoor dat de toppen van de asperges niet onder water komen. Direct uit de pan onderdompelen in ijskoud water.
    3. Dep de asperges met keukenpapier of een schone theedoek droog. Leg de asperges in rijtjes van 5 naast elkaar met de toppen op gelijke hoogte en rijg door elk rijtje van 5 aan 2 spiesen. Bestrijk de asperges met een dun laagje olijfolie en bestrooi ze naar smaak met zeezout.
    4. Rooster de asperges op barbecue of onder grill snel aan beide kanten gaar.
    5. In een brede koekenpan 2 eetlepels olijfolie verhitten en hierin het salieblad frituren. Afdeppen met keukenpapier en bestrooien met zeezout.
    6. Verdeel de asperges over een presenteerschaal en garneer ze met het gefrituurde salieblad.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren