Geroosterde kip met honing en rozemarijn

    Geroosterde kip met honing en rozemarijn

    23keer bewaard
    2uur10min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Van alle geroosterde kipgerechten is dit veruit mijn favoriet. Net zo lekker tijdens een zomerse barbecue als in de winter uit de oven. Eventueel kun je de kip in de ochtend al marineren, zodat deze 's avonds alleen nog maar gegrild hoeft te worden.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 flinke scharrelkip
    • grof zeezout naar smaak
    • Voor de marinade
    • 3 eetl grove Zaanse mosterd
    • 3 eetl grofgehakt vers rozemarijnblad
    • 3 eetl honing
    • sap van 1 citroen
    • 3 eetl olijfolie
    • 3 teentjes knoflook, geperst
    • grofgemalen peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. De kip droogdeppen en van binnen en buiten naar smaak met zout bestrooien.
    2. In een grote kom alle ingrediënten voor de marinade vermengen en hier de kip doorheen wentelen. Let erop dat de kip zowel van binnen als buiten een laagje marinade heeft. Minstens 1 uur afgedekt in de koelkast laten intrekken.
    3. De barbecue heet laten worden of de oven voorverwarmen op 200°C/gasstand 6. De kip ong. 1 uur in de oven bakken of op een matig hete barbecue ong. 15 minuten per kant roosteren. Rooster het borststuk als laatste, zodat dit niet te gaar wordt. Controleer de gaarheid van de kip door met een vork in het dikste stuk van de dij te prikken: als het vocht niet meer rood of roze is, is de kip gaar. Direct serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    2

    Uit de oven, sublieme smaaktwist. - 10 sep 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren