Geroosterde kip met knoflook

    Geroosterde kip met knoflook

    15keer bewaard
    1uur40min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Voor liefhebbers van knoflook is dit echt de zevende hemel; maar liefst vier complete bollen knoflook en gevuld met een pakje Boursin®!

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 flinke braadkip
    • grof zeezout naar smaak
    • versgemalen zwarte peper naar smaak
    • klontje boter
    • 4 bollen knoflook, niet gepeld
    • een paar takjes tijm, marjolein, rozemarijn en salie
    • 4 laurierblaadjes
    • 1 pakje Boursin®
    • 1 dl droge witte wijn
    • 1 stokbrood, in plakjes gesneden en vluchtig geroosterd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180ºC/gasstand 4.
    2. De kip afspoelen en droogdeppen. Van binnen en buiten met zout en peper naar smaak inwrijven. Kleine stukjes boter onder het vel van borst en dij steken.
    3. Vul de buikholte met Boursin® en kruiden en rijg deze vervolgens met een paar cocktailprikkers dicht. Verwijder de losse schillen van de bollen knoflook, snijd een klein stukje van de bovenkant en kneus de bollen vervolgens met de zijkant van een keukenmes. Verdeel kip en bollen knoflook over een met boter ingevette ovenschaal, dek deze af en bak de kip vervolgens in 1 1/2 uur gaar.
    4. Neem de stukken knoflook uit de ovenschaal en leg deze op een presenteerschaal. Verwijder de cocktailprikkers en laat de vulling uit de kip in de ovenschaal lopen. Leg nu ook de kip op de presenteerschaal.
    5. Verwijder de takjes kruiden en schenk de wijn in de ovenschaal. Laat de saus vervolgens op een zacht vuurtje inkoken.
    6. Serveer de kip met geroosterd stokbrood waar de stukjes knoflook op gelegd kunnen worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    berts
    van
    0

    Vanavond dit recept gebruikt bij het bereiden van mijn (6) kipfilets. Drie eetlepels olie in de braadpan en toen alle ingrediënten toegevoegd. De filets 10 minuten aangebraden, 3 uur laten marineren en toen een half uur in de oven. Wauwh dat smaakt echt lekker! - 13 jan 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren