Marielle's gevulde speculaas

    Marielle's gevulde speculaas

    13keer bewaard
    1uur50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een “Heerlijk Avondje” kan niet zonder, maar gevulde speculaas is natuurlijk altijd lekker bij de koffie.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250g bloem
    • 125g lichtbruine basterdsuiker
    • 3 theel bakpoeder
    • 1 eetl speculaaskruiden
    • snufje zout
    • 175g koude boter, in blokjes
    • 300g amandelspijs
    • 1 ei, losgeklopt
    • 2 eetl water
    • amandelen om te garneren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur5min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Vermeng alle droge ingrediënten. Snij de stukjes boter erdoor en kneed tot een soepele samenhangende bal.
    2. 1 uur gewikkeld in keukenfolie in de koelkast laten rusten zodat de kruiden lekker intrekken en het deeg makkelijk uit te rollen is.
    3. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol uit tot 2 rechthoeken van gelijke grootte en een dikte van 3/4 cm.
    4. Verwarm een oven voor op 180ºC/gasstand 4.
    5. Een bakplaat met boter invetten en bekleden met een stuk bakpapier. Leg hier 1 stuk van het deeg op.
    6. Amandelspijs vermengen met 1/2 losgeklopt ei en 2 eetlepels water. Verdeel dit mengsel over het deeg op de bakplaat en zorg dat je net binnen de buitenrand blijft. Leg hier vervolgens de 2e plak deeg over. Druk ter garnering in de bovenlaag een paar amandelen en smeer de bovenkant in met de rest van het losgeklopte ei.
    7. Ong. 40-45 minuten bakken tot de bovenkant goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren