Garnalencocktail met grapefruit en avocado

    Garnalencocktail met grapefruit en avocado

    8keer bewaard
    10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke garnalencocktail met een Aziatisch tintje.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 rode grapefruits
    • 2 kleine rijpe, stevige avocado's
    • 1 limoen
    • 750g kleine roze garnalen, gepeld en gekookt
    • 1 ei
    • 1 teentje knoflook, gehakt
    • plantaardige olie
    • 1/4 theel scherpe paprikapoeder
    • mespuntje cayennepeper of sambal oelek
    • 1 eetl zoete rijstwijn
    • 2 theel sojasaus
    • 2 theel vissaus
    • verse koriander, gehakt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Halveer de grapefruits en schep het vruchtvlees er voorzichtig uit. Velletjes verwijderen en in een kom apart zetten.
    2. Halveer de avocado's en verwijder pit en schil. Snijd het vruchtvlees in blokjes, schep de stukjes over in een kommetje en vermeng het met 1/2 limoensap. Apart zetten.
    3. Klop ei, knoflook, paprikapoeder, cayennepeper of sambal, rijstwijn, sojasaus en vissaus in een blender of kleine keukenmachine tot een niet al te stijve mayonaise. Op smaak brengen met de rest van het limoensap (de mayonaise moet lekker zoetzuur zijn).
    4. In een kom garnalen met een handje fijngesneden koriander vermengen. De mayonaise erdoor scheppen. Zorg dat de garnalen goed met de mayonaise vermengd zijn en giet overmatige dressing zo nodig af.
    5. Grapefruit, avocado en garnalen net voor serveren vermengen. Serveren in glazen cocktailglazen en garneren met blaadjes koriander en eventueel een gekruld reepje limoenschil.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren