Grote garnalen met knoflook en koriander

    Een eenvoudige garnalenschotel die zowel bij een Mediterrane als Aziatische maaltijd past. Met brood lekker als voorgerecht, of als hoofdgerecht met rijst of couscous.

    marielle

    Washington, Verenigde Staten
    24 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 20 grote granalen (gamba's), ongepeld en met kop
    • grof zeezout
    • 1 theel gemalen hete rode peper
    • 4 teentjes knoflook, grof gehakt
    • bosje koriander, gehakt
    • 1 citroen, in vieren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. De garnalen royaal met zout bestrooien.
    2. Een wok op een hoog vuur heel heet laten worden. De olijfolie toevoegen en na 1 minuut verwarmen de hete pepers toevoegen. 30 seconden doorroeren. De garnalen toevoegen en 2 minuten bakken tot ze geheel verkleurd zijn. Knoflook erdoor roeren en nogmaals 1 minuut bakken. Koriander erdoor roeren en de wok direct van het vuur nemen. Direct serveren met stukjes citroen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren