Heilbotwang in tarwekiemkorst met mirin-kappertjessaus

    Heilbotwang in tarwekiemkorst met mirin-kappertjessaus

    Voeg toe aan favorieten!
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heilbotwangetjes zijn het lekkerste deel van de vis en indertijd decadent genoeg voor Julius Cesar. Ze worden gebakken in tarwekiem in plaats van paneermeel en even gestoofd in een zoetzoute saus naar Japans recept. Herlijk bij rijst en mini-paksoi.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2-3 heilbotwangetjes per persoon
    • 100ml Mirin
    • 1 theel geraspte gember
    • 50ml sojasaus
    • 100g tarwekiemen
    • 1 theel versgemalen zwarte peper
    • 1/8 theel cayennepeper
    • 50cl pinda-olie
    • 50g boter
    • 3 eetl kappertjes
    • 3 eetl bieslook, gehakt
    • schijfjes citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. De heilbotwangetjes afspoelen en droogdeppen.
    2. Mirin, gember en sojasaus in een diep bord vermengen en hierin de wangetjes 10 minuten laten marineren.
    3. Tarwekiemen, peper en cayennepeper in een ander diep bord vermengen. Haal de wangetjes uit de marinade en haal ze door de tarwekiemen. Bewaar de marinade om de saus mee te bereiden.
    4. De olie in een grote braadpan op middelhoog vuur heet laten worden, maar niet laten roken. Bak hierin de 1/2 van de vis in ong. 2 minuten per kant goudbruin. Apart zetten en de andere helft bakken.
    5. Schenk of veeg de olie uit de pan en voeg de marinade toe. Zodra de marinade aan de kook komt de boter erdoor roeren. De vis weer in de pan leggen en door de saus wentelen. De kappertjes toevoegen en 2 minuten laten koken.
    6. De pan van het vuur nemen en de heilbotwangetjes over borden verdelen. Bieslook door de saus roeren, de saus over de vis schenken en garneren met stukjes citroen. Warm serveren met gestoomde rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren