Hummus

    Hummus

    9keer bewaard
    10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Heel eenvoudig zelf te maken en veel goedkoper en lekkerder dan uit de winkel. U serveert de hummus natuurlijk met warm pitabrood.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 blik kikkererwten, gespoeld en uitgelekt
    • 2 teentjes knoflook
    • 2 eetl tahini
    • 1 theel komijn
    • 1/4 theel hete paprikapoeder + ter garnering
    • 1 theel grof zeezout
    • 2-3 eetl olijfolie
    • het sap van 1/2 citroen, of meer naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Kikkererwten, knoflook, tahini, paprikapoeder, komijn en zout in een keukenmachine een paar keer pulseren. Langzaam de olijfolie toevoegen en tot een dikke, smeuïge saus vermengen. De hummus hoeft niet egaal van consistentie te zijn.
    2. Op smaak brengen met citroensap en eventueel meer zout. Een mespuntje hete paprikapoeder erover strooien en op een koele plek bewaren of direct serveren met warm pitabrood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren