Indische kippenvleugeltjes

    Indische kippenvleugeltjes

    16keer bewaard
    1uur30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Lekker als onderdeel van een Indische maaltijd of als pittig borrelhapje.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 12 kippenvleugeltjes
    • snufje zout
    • 1/2 theel gemberpoeder (djahé)
    • 1 eetl scherpe mosterd, bijv. Lowensenf
    • 2 eetl plantaardige olie
    • 3 sjalotjes, versnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 theel sambal brandal
    • 3 eetl zoete ketjap (manis)
    • sap van 1 limoen
    • 1 eetl fijngesneden bieslook of groene uitjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. De kippenvleugels inwrijven met zout, gemberpoeder en mosterd en minstens 1 uur in de koelkast laten marineren.
    2. In een grote braadpan de olie verhitten. Knoflook, sjalotjes en sambal vermengen en zachtjes in de olie bakken tot de sjalotjes glazig worden. De kippenvleugels, ketjap en eventueel een scheutje water toevoegen. De pan afdekken en de kip in 20 minuten gaar sudderen.
    3. Deksel van de pan nemen en nogmaals 5 minuten braden, tot de vleugels in een dikke saus liggen. Limoensap en bieslook toevoegen en doorroeren. Direct serveren of op kamertemperatuur met veel servetjes en een bordje voor de botjes!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren