Yoghurtcake met tahini en granaatappelzaad

    Yoghurtcake met tahini en granaatappelzaad

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een eenvoudig te bereiden dessert op basis van tahini, yoghurt, citroensap en granaatappelzaad. Een feestelijke verrassing.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 eetl tahini
    • 225 ml Griekse natuuryoghurt
    • 1 theel baksoda
    • sap van 1 citroen
    • 225 gr tarwegriesmeel
    • 50 gr suiker
    • geraspte schil van 1 citroen
    • 60 gr boter, gesmolten
    • 1 dl granaatappelstroop
    • 2 dl water
    • 1 dl honing
    • 4 eetl granaatappelzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Een ovenschaal of taartvorm van 20 cm doorsnede inwrijven met tahini. Yoghurt, citroensap en baksoda vermengen en 15 minuten laten staan.
    3. Tarwegriesmeel vermengen met suiker en gerapste citroenschil. Gesmolten boter toevoegen en het mengsel vervolgens door de droge ingrediënten roeren. Alles met een houten lepel goed vermengen en het beslag in de ovenschaal schenken.
    4. Ong. 40 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de cake goudbruin is. Op een koele plek laten afkoelen.
    5. Granaatappelstroop, water en honing vermengen en op een zacht vuurtje tot een vloeibare siroop laten indikken. Schenk de warme saus over de yoghurtcake en garneer deze met granaatappelzaad.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren