Kandeel

    Kandeel

    Voeg toe aan favorieten!
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ken je dit warme kraamdrankje nog? Bind je botjes maar onder en trek je wanten aan!

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1dl water
    • schil van 1 citroen
    • stukje kaneel
    • 3 kruidnagels
    • 6 eierdooiers
    • 150g suiker
    • 1/2 fles Duitse Rijnwijn, op kamertemperatuur

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:35min 

    1. De kruiden in een stuk kaasdoek wikkelen of in een thee-ei doen en samen met de citroenschil 30 minuten op een laag vuurtje in water laten trekken. Door een zeef schenken en toevoegen aan de Rijnwijn.
    2. De eierdooiers opkloppen en samen met de suiker au bain-marie tot een schuimige massa opwarmen. Langzaam wijn met kruidenextract toevoegen en roeren tot het geheel gebonden is. Over 6 mokken verdelen en warm serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren