Appel-broodpuddingtaart

    Appel-broodpuddingtaart

    29keer bewaard
    1uur20min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk dessert op basis van traditionele broodpudding gecombineerd met appel en een kruimellaag. Als u zelfgemaakt korstdeeg wilt gebruiken, neem dan een bakplaat van 23 cm.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 3 eieren
    • 245 gr appelstroop
    • 120 gr magere yoghurt
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 100 gr suiker
    • 85 gr donkerbruine basterdsuiker
    • 40 gr havermoutvlokken
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 130 gr brood, in blokjes
    • 2 appels, geschild, geboord en in stukjes
    • 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 4 eetlepels bloem
    • 2 eetlepels boter
    • 1 (240 gr) zoete taartbodem van korstdeeg

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. In een middelgrote mengkom eieren, appelstroop, yoghurt, vanille-extract, witte suiker, 85 gr bruine basterdsuiker, havermout en kaneel mengen. Brood en appels erdoor roeren. Het beslag over de taartbodem verdelen.
    3. In een andere kom resterende basterdsuiker en bloem mengen. De boter er vluchtig doorheen kneden, zodat grote kruimels ontstaan. De kruimels over de taartvulling verdelen.
    4. 1 uur in de voorverwarmde oven bakken tot de bovenkant goudbruin is en het fruit zacht.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    marian
    van
    1

    heerlijk!!! beter dan verwacht. - 22 sep 2009

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren