Kokosflensjes

    Kokosflensjes

    4keer bewaard
    25min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Even lekker voor dessert als voor ontbijt. Ik kan er nooit genoeg van krijgen!

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Voor de flensjes
    • 150 gr bloem
    • snufje zout
    • 2 eieren
    • 400 ml kokosmelk
    • boter om in te vetten
    • Voor de vulling
    • 250 gr Javaanse suiker
    • 2 dl water
    • 250 gr ongezoete, gemalen kokosnoot
    • mespuntje nootmuskaat
    • mespuntje kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:25min 

    1. Zout en bloem vermengen, een kuiltje maken, daar de eieren aan toevoegen en samen met de kokosmelk tot een glad beslag roeren.
    2. Water in een pannetje verhitten en op een zacht vuurtje de Javaanse suiker laten oplossen. Gemalen kokos en specerijen erdoor roeren.
    3. In een koekenpan op matig vuur een klontje boter verhitten, een dun laagje beslag over de bodem verdelen en de flensjes in ong. 1 minuut gaar bakken. Leg de flensjes op een bord. Verdeel over het bovenste flensje 1 eetlepel vulling, oprollen en het flensje op een presenteerschaal leggen.
    4. De flensjes kunnen koud of warm gegeten worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren