Kokospudding met bloemwater

    Kokospudding met bloemwater

    2keer bewaard
    55min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijk geurige pudding, voor als je echt iemand wilt verwennen.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 dl melk, 1 dl apart gehouden
    • 1 blikje (400 ml) vetarme kokosmelk
    • 100 gr maizena
    • 100 gr suiker
    • 4 eetl gemalen kokos, ongezoet
    • 1 eetl oranjebloesemwater
    • 1 eetl rozenwater
    • 4 eetl vloeibare honing
    • 4 eetl water
    • schil van 1/2 sinaasappel, geraspt
    • 6 eetl gemalen, ongezoete kokos, geroosterd
    • (rozenblaadjes)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:55min 

    1. In een pan op middelhoog vuur 5 dl melk en kokosmelk verhitten. Klop intussen maizena en de rest van de melk tot een glad papje. Roer dit door de melk en breng het geheel al roerend aan de kook.
    2. Zet het vuur lager als het vocht begint in te dikken. Gemalen kokos en suiker erdoor roeren en 15 minuten al roerend op een laag vuurtje laten doorkoken. In kommetjes schenken en op een koele plek laten afkoelen (ong. 1 1/2 uur). Dek de kommetjes tijdens het afkoelen af met een stuk keukenfolie, zodat er geen dik vel op komt.
    3. Maak intussen van de honing een stroop: honing, water en sinaasappelraps op een laag vuurtje zachtjes tot een dikke stroop laten inkoken. Over de afgekoelde pudding schenken, bestrooien met kokosrasp en eventueel garneren met rozenblaadjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren