Kruidige appelmoes

    Kruidige appelmoes

    3keer bewaard
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb zoveel appels aan de boom dat ik de potjes appelmoes niet kan tellen. Daarom maak ik het iedere keer net iets anders. Hier is één versie. Met gemberwortel, kaneel en kardamom.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 kilo moesappels, geboord, geschild, in stukken
    • 100 gr suiker
    • 1 stokje kaneel
    • 1 stuk gemberwortel van 5 cm, 4 plakken in lengterichting
    • 2 theel kardamom
    • sap en schil van 1 citroen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Alle ingrediënten met een beetje water in een grote pan met dikke bodem op een laag vuur aan de kook brengen. De pan afdekken en onder af en toe roeren zachtjes gaar laten koken. De appels moeteng geheel tot moes zijn gekookt en mag op de bodem best een beetje karameliseren (echter niet aanbranden). Eventueel meer water toevoegen.
    2. Citroenschil en kaneelstokje verwijderen. In inmaakpotten schenken en volgens de gebruiksaanwijzing verder inmaken of direct eten. Zorg dat in ieder potje een stukje gember zit. Lekker als toetje of bij kip of varkensvlees.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren