Luxe haricots vertssalade

    Luxe haricots vertssalade

    6keer bewaard
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ik serveer deze salade met de feestdagen. Met de truffels en vijgen worden de van zichzelf al heerlijke haricots verts helemaal feestelijk.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 600 gr haricots verts, gepunt
    • 2 eetl balsamico
    • 1/2 dl olijfolie
    • zeezout en grofgemalen peper
    • 1 grote rode sjalot, versnipperd
    • 30 gr walnoten, gehakt
    • 1 eetl verse munt, gehakt
    • 6 grote, rijpe vijgen, steel verwijderd en in vieren
    • flinterdunne schijfjes truffel, ca 5-10 gr

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:20min 

    1. Een grote pan gezouten water aan de kook brengen en hier de haricots verts heel kort in blancheren (niet langer dan 1 minuut). Direct in ijskoud water laten afkoelen, zodat ze lekker groen en knapperig blijven. In een grote vergiet laten uitlekken en apart zetten.
    2. Maak van balsamico, olie, zout, peper en sjalot een vinaigrette. Stukjes walnoot en munt erdoor roeren. Lepel de vinaigrette voorzichtig over de haricots verts (het liefst met de hand of een houten slacouvert). Op individuele borden serveren, gegarneerd met 4 stukjes vijg en flinterdunne schijfjes truffel.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren