Malse kipstukjes

    Malse kipstukjes

    2keer bewaard
    2uur40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Gekruide, krokant gebakken stukjes kipfilet blijven heerlijk mals als ze eerst in een badje karnemelk liggen. Ter variatie kun je in dit recept de kip vervangen door stukken varkenshaas.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 dubbele kipfilets, in lengterichting in 3 repen gesneden
    • Voor de marinade
    • 250 ml karnemelk
    • 1 theel Tabasco
    • scheutje worcestersaus
    • Voor het bloemmengsel
    • 100 gr bloem
    • 1 theel bakpoeder
    • 1 theel Hongaarse paprika
    • 1/2 theel zout
    • 1/2 theel versgemalen zwarte peper
    • 1/2 theel gedroogde dragonblaadjes
    • 1/2 theel gedroogde marjolein blaadjes
    • 1/8 theel kruidnagelen
    • plantaardige olie om te frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 2uur10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:2uur40min 

    1. Kip met marinade minstens 2 uur of een hele nacht in de koelkast zetten.
    2. In een brede kom alle ingrediënten voor het beslag goed vermengen. De stukjes kip door het beslag halen zodat het hele stuk een laagje beslag heeft.
    3. In een grote braadpan op middelhoog vuur 3 cm olie tot 190°C verhitten. Test de hitte met een stukje kip: laat het stukje kip van de schuimspaan in de olie glijden, als het direct begint te spetteren, is de olie heet genoeg. Het vuur iets lager zetten en de kip in porties van 3x6 stuks gaar bakken: 10 minuten in een afgedekte pan 1 kant, de stukjes keren en vervolgens de andere kant in ong. 5 minuten goudbruin bakken.
    4. Op een stuk keukenpapier laten uitlekken en warm serveren met een koolsalade, een gekookte maiskolf of rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren